sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kuopio KV part II

 
KESÄN ENSIMMÄISET RAJAT HANKITTU!! :D

Noniin, eli tänään lähdettiin Sorsasaloon kera Caron ja olimme paikan päällä n. klo 10, jossa Noora odottikin jo Jimin kanssa. Piakkoin myös Sirkka ilmestyi jostain puskista ja lähdimmekin teltalle hänen luokseen. Asettelimme häkit ja koirat sinne ja lähdimme kurkkaamaan missä vaiheessa edellinen kehä oli. Welssikehä myöhästyi puolisen tuntia mutta se ei fiilistä latistanut.
Kehään mennessä aurinko porotti jo aika kovasti ja olin varma, että pyörryn sinne kehään tai sitten Caron voimat loppuu. Selvittiin kumminkin hengissä. Tuomarina oli Leila Kärkäs ja hän oli valinnut erittäin tiukan linjan arvosteluille koska n.4 koiraa sai vain erin.
Ristille (Caron sisko) oli tullut häntään joku vika joten Sirkka ei viitsinyt sitä viedä kehään joten olin junnukehässä yksin. Caro ei ollut parhaimmillaan varmaankin johtuen auringosta mutta saatiin silti vahva EH. 
Arvostelu:

"Hyvällä askelpituudella ja vauhdilla liikkuva juniori, joka tarvitsee aikaa kehittyäkseen. Hyvä pään pituus, otsaluut vielä hieman korostuneet. Syvä kuono ja voimakkaat huulet. Silmät saavat vielä tummua. Turhan kookkaat korvat. Hyvä kaula. Köyristää ajottain lanneosaansa. Hyvin kulmautunut edestä. Hyvä leveä reisi, hieman pitkä sääri. Rintakehä ikään sopiva, hyvä karva. Lisää kehätreeniä




Caro on normaali...:D





lauantai 25. toukokuuta 2013

Kuopio KV part I

Tänään heräsin kello 8 ja rupesin miettimään mitä pistäisin päälle. Onneksi päädyin kevyempään vaatekerrokseen, sillä ulkona oli tosi kuuma, ainakin silloin kun aurinko paistoi. Caro jäi tänään kotiin mutta minä suuntasin Sorsasaloon. Kymmeneltä oltiin sovittu nuorisojaoston tyyppien kanssa että tavataan "pääaukiolla" ja loppujen lopuksi yksi jätti tulematta (kolme oli siis kutsuttu tänään paikalle) eli meitä oli kaksi. Kannettiin palkinnot kehälle ja valmisteltiin kehää. JH-kilpailu alkoi klo 12 joten minulle jäi vielä puolitoista tuntia aikaa kierrellä muilla kehillä ja katsella meininkiä. Ihan alkuun jumituin aussikehän laidalle ja täytyy sanoa että oli hienoja auspaita! Sitten menin kehälle, jossa meidän huominen tuomari arvostelee (Leila Kärkäs). Siellä oli menossa Irlanninsusikoirat ja Leila ei näyttenyt olevan kovinkaan tiukalla linjalla, ainakaan tänään. Aika riensi ja huomasinkin kohta kellon olevan jo puoli 12 joten suuntasin jh-kehälle. Siinä tulikin sitten istuttua 3 tuntia auringonpaisteessa, joten voitte arvatakkin että ihohan siinä kärähti. Huomenna tulen vielä kertomaan tarkemmin, koska Caron vuoro vallata kehä. Toivottavasti saan kuviakin, koska tänään tapahtu perinteiset "ei muistikorttia" :D


torstai 23. toukokuuta 2013

Kasurila SIN4

Eilen oli Kasurilassa (Siilinjärvi) mätsärit. Arvoin vielä ennen lähtöä vähän aikaa, että lähdenkö ollenkaan kun ei ollut jotenkin yhtään mätsäri fiilis, varsinkin kun allergiset oireet valtasivat nenäni Lähdin sitten kumminkin mätsäriin ja hyvä että lähdin, koska Caron kehäkäyttäytminen oli superia! Ei peruuttanut yhtään kun tuomari tuli. Liikkeissä meillä on vielä vähän korjaamista tai no ryhdissä, koska Carolla meinaa kokoajan painua nenä maahan. Tuomari oli oikein mukava ja jutusteltiinkin suhteellisen pitkään kehässä :D. Parina meillä oli kultainennoutaja joka sai sitten punaisen ja me sinisen. Nauhakehässä Caro liikkui hyvin ja oltiin loppujenlopuksi nuorten SIN4!

Myös meidän welssikaverit menestyivät! Jimi oli pentujen PUN3 ja Vimma oli pentujen SIN3!

Ja muistuttelen vielä ylihuomenna ja sunnuntaina olevasta Kuopio KV;stä Sorsasalossa. Muistakaas tulla ! Kehät klo 10 alkaen kumpanakin päivänä (muistaakseni)

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Muuruvesi ja Kuopio ilman koiraa

Tässä tulee vastaan narttujen huonot puolet. Juoksut. Hittolainen. JUOKSUT. :D Eilen ja tänään oli mätsärit, mitkä olisivat olleet hyvää harjotusta Carolle ja vieläpä ois ollu hyvät mahikset pärjätä! Eilen kävästiin Jimin omistajan kanssa Muuruvedellä ja mun piti kuvailla mutta otanpa kameran ulos laukusta ja avaan kameran "ei muistikorttia. Niin.. Just niin minun tuuria! Noh, päivä oli oikein mukava ja MENESTYKSEKÄS. Jimi oli nimittäin isojen pentujen PUN1 ja sitten vielä BIS1! Olin niin iloinen, että kerrankin welssi pärjäsi :D
Tänään aamulla pöräytin skootterilla Telkkistentielle katselmoimaan mätsäreitä ja sielläkin oli tosi vähän koiria! Noh, kun menin paikalle, niin Jimin omistajan työkaveri suunninpiirtein tökkäsi minulle koiransa käteen ja kysyi haluaisinko esittää sen (okei, ei tökännyt, suostuin ihan itse jne.. :D). Noh, ei siinä mitään, esittämään jes. Olin tosi edustavan näköinen, hiukset pörrötti ja vaikka mitä, kun ajattelin että pysyn tänä päivänä vaan kameran takana. Ja eikä siinä kaikki! Joku noutaja tai spanieli olisi ollut ihan ok esittää mutta koira oli rodultaan Husky. Ilmeeni siinä vaiheessa, kun tajuan, että olin lupautunut esittämään rodun mistä en tiedä hölkäsenpöläystäkään! Eikun vaan google auki ja googlaamaan, että miten huskyt esitetään. Onneksi esitystapa oli yksinkertainen, tai ainakin kuvissa näytti siltä.

Sini: "Ootteko te miten paljon treenannu tätä ja minkäs ikänen tää on?" Omistaja: "Ei yhtään. Ja 7 kuukautta."
Ei hemmetti. Iski pieni paniikki, että mihinkäs meninkään lupautumaan. No, en ottanut asiaa sitten kovin vakavasti, koska mätsärithän ne vaan oli. Parhaani yritin siltikin koiran kanssa.
Kehässä en saanut koiraa pysymään paikallaan puolta minuuttia pidempään ja parikehässä liikkuminen oli aivan kamalaa, kun koira kiskoi minkä kerkesi :D. Nauhakehässä meillä meni tosi hyvin. Koira seisoi jo nätimmin ja juoksi vetämättä! Näin ollen  oltiin SIN3!



Nää kaikki kuvat vähän tämmösiä tilannekuvia mutta menkööt:D

torstai 9. toukokuuta 2013

Sorsasalo, PUN-

Eilen pyörähdettiin mätsäreissä Sorsasalossa. Oli aivan ihana ilma ja ulkona pärjäsikin ilman ulkotakkia sen kolmisen tuntia. Hyvä ilma veti paljon koiria paikalle ja varsinkin pentuja oli paljon ja pentuja ei ollut erikseen edes jaoteltu, vaan oli pelkästään "pennut" -luokka. Noh, sehän ei meitä varsinaisesti liikuttanut, koska olimme Caron kanssa menossa ensimmäistä kertaa isoihin aikuisiin. Tuomarina oli kultaisianoutajia kasvattava nainen ja huomasi kyllä, että tykkäsi enemmän noutaja -tapaisista koirista kuin esim.pinsereistä :D. Pienissä aikuisissakin taisi punaisten eka olla cockerspanieli ja sinisten eka am.cockerspanieli.
Caro toimi kehässä hyvin, vaikka vähän jännitti, että haisteleeko Caro maata, kun hevosen jätöksiä näytti olevan siinä kehän reunalla. Kehässä Caro kumminkin liikkui hyvin eikä arvostelussakaan pelännyt tuomaria! JES! Vastassamme oli keskikokoinen villakoira, joka käyttäytyi myös hyvin. Tuomarin kommentin jälkeen "voisin antaa kummallekin punaisen nauhan, mutta tällä kertaa näin päin" tuomari antoi punaisen nauhan Carolle.
Nauhakehässä oli yli 10 koiraa ja huomasi, että valinta oli tuomarille vaikea. Neljä pääsi jatkoon ja kun kolme oli jo jatkossa jäi tuomari selvästi arpomaan Caron ja pystykorvan välille, että kumman ottaa jatkoon.Pystykorva sinne sitten lähti mutta minulle jäi hyvä mieli Caron hyvästä käytöksestä!
Ensi viikonloppuna taas mätsärit ja kahden viikon päästä onkin jo sitten Kuopio KV!


Kokeilin myös varuilta esittää Jimin, koska omistajallaan oli pieni lapsi mukana
ja jos lapsi olisi ruvennut itkemään yms. niin olisin silloin esittänyt Jimin.
Jimi se on vaan upea uros<3






maanantai 6. toukokuuta 2013

Magicstream's Firstanemone "Pimu"

Päivä 01 - kuva koirasta, jota kaipaan tällä hetkellä
Päivä 02 - kuva tempusta, jonka viimeksi opetin koiralleni
Päivä 03 - kuva koirastani, joka saa minut hymyilemään
Päivä 04 - kuva leivonnaisesta, jonka viimeksi leivoin
Päivä 05 - kuva näyttelystä, joka jäi hyvin mieleen
Päivä 06 - kuva tämänhetkisestä mielialastani
Päivä 07 - kuva koirastani oudossa asennossa
Päivä 08 - kuva koirasta, jota en ole nähnyt pitkään aikaan
Päivä 09 - kuva koirani hauskimmasta ilmeestä
Päivä 10 - kuva kauniista maisemasta
Päivä 11 - kuva viimeisimmistä näyttelyistä
Päivä 12 - kuva (koira)varusteesta, jonka olen viimeksi hankkinut
Päivä 13 - kuva siitä, mitä tein tänään
Päivä 14 - kuva, joka on mielestäni onnistunut
Päivä 15 - kuva erityisen hauskasta lenkistä koiran kanssa
Päivä 16 - kuva vuodenajasta jona synnyin
Päivä 17 - kuva koirasta pesun jälkeen
Päivä 18 - kuva siitä, mitä tein eilen illalla
Päivä 19 - koirakuva, joka tuo muistoja mieleen
Päivä 20 - kuva koirani leikkimisestä
Päivä 21 - kuva tästä aamusta








'







Tuli heti ensimmäisenä Pimu mieleen. Pimuun tutustuin siis 2009, kun tuli meille hoitoon. Pimu sulatti sydämen kyllä heti ja 2009-2011 näimme aika usein mutta nyt olen tainnut nähdä Pimun viimeksi kesällä, kun tulivat Caroa katsomaan. Pimu täyttää kesällä jo 10-vuotta, eli täytyy lienee ostaa rouvalle jotain ihanaa<3





silkkitakki





Tilasin torstaina (tai perjantaina.. :D) Carolle silkkitakin Ainoon sisustussuunnittelusta. Toimitus oli nopea ja sainkin takin jo tänään ja täytyy sanoa ettei kyllä takin ostaminen kaduta, vaikka ensin epäilinkin vähän sen ostamista. Takissa on korkea kaulus ja tarranauhat ja istuu Carolle tarpeeksi hyvin. Nyt vaan kun päästään vielä kokeilemaan! Jos silkkitakkeja havittelette, niin suosittelen kyllä lämpimästä Ainoon sisustussuunnittelua, jonka facebook sivuille pääset tästä

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Antikkalassa

Mä en tiedä, kaatuko mun haaveet sileäkarvaisesta noutajasta eilen siihen, kun sain kuulla, että Caron kasvattajalle on tulossa luultavasti pentue loppuvuodesta. Yhdistelmä houkuttelee minua kovasti ja olen pienessä päässäni päättänyt, etten ota welssiä muualta, kun Magicstreamsilta, ellei oikeasti ole joku todela loistava yhdistelmä ja sopivaan aikaan.No, yhdistelmästä en puhu vielä enempää, koska Sirkkakaan ei ole sitä vielä julkistanut, eikä isää ole kuvattu, joten mikään ei ole vielä varmaa. 


 No, kävimme tänään jokatapauksessa welssiporukalla Antikkalassa. Koirat saivat juosta vapaana ja etenkin Carolla riitti virtaa! Mukana oli Caron lisäksi Jimi (Rocbee Jimmy Dean) ja Sira (Rocbee Xirha).








 








Päivä oli mukava, vaikkakin kurainen mutta nyt tyytyväisen väsynyt koira nukkuu vieressä.
Keskiviikkona on taas mätsärit Sorsasalossa, eli siellä, missä Kuopio KV:kin on, eli saadaan tutustua näyttelypaikkaan jo vähän etukäteen. Ja Kuopio KV onkin jo ihan kohta ja Caron trimmiaikakin lähestyy.
Ja pahoittelen kun nää kuvat meni vähän hassusti mutta blogger ei suostu yhteistyöhön



perjantai 3. toukokuuta 2013

haastetta haastetta..


"Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen." 


  1. Minkälainen sinä olet koiranomistajana?
    -Oon aika vaativa ja pidän myös kovaa kuria. Oon päättäväinen mutta ymmärtäväinen.
  2. Parhaat palat koirassasi?
    -Ehkä semmonen jatkuva touhottaminen ja iloisuus.
  3. Miksi juuri koirasi? (rodun kannalta)
    -Walesinspringerspanieliin tosiaan päädyin hoitokoira Pimun kautta. Alkuun harkitsin Kultaistanoutajaa ja Tolleria. Tolleri oli welssin mukana pitkään taistelussa mutta kumminkin sitten päädyin welssiin. Welssit ovat iloisia ja sosiaalisia koiria, jotka ovat aina valmiina lähtöön ja kriteerit koiran valitsemisessa on; vähintään polvenkorkuinen ja suht  kevytrakenteinen. Ja welssissä vaan on jotenkin kaikki palaset kohdillaan.
  4. Mitä mieltä olet koirista, joita pidetään lapsiperheissä?
    -No mikäs siinä.
  5. Mitä mieltä olet pienistä koirista, kuten esim. Chihuahua (mites nyt kirjoitetaankin)
    -Ihania sylikoiriahan ne ovat mutta en voisi koskaan, tai luulisin ainakin, että minulle ei koskaan tule kääpiökokoista koiraa. Cairnterrieriä joskus oon harkinnu muttei sekään oo vielä täydellisesti napannu.
  6. Mitä mieltä olet pitkälle jalostetuista koirista esim. Mopsi?
    -Hmm.. En lähtisi itse jalostamaan sairaalloisia ruttunaamoja mutta esim. Mopsit/bokserit yms. on okei kunhan niidenkin terveydestä huolehditaan erityisen hyvin. Voisin jopa itselleni harkita bokseria, tai.. ei sittenkään
  7. Miksi halusit koiran?
    -Koirahan on ollut mulle elinikäinen haave, kun niin eläinrakas olen. Pienempänä pyyntö oli lähinnä "saanko koiran että saan silitellä sitä?", nykyisin ajatukset ovat kypsyneet ja ehkä halusin sen silittelyn lisäksi kokeilla myös itseäni, että mihin musta oikeesti on? Pystyisinkö kouluttamaan oman koiran alusta loppuun ja pitämään siitä huolta? Myös erilaiset koiraharrastukset kiinnostavat, kuten agility sekä toko ja näissä lajeissa ei tunnetusti pärjää ilman koiraa.
  8. Mikä sinua naurattaa koirassasi?
    -Hepulit. Hepulit ja hepulit. Varsinkin suihkunjälkeiset. Ne on parhaimmat.
  9. Miksi halusit nartun/uroksen?
    -Alkuun mulla ei edes ollut väliä tuleeko narttu vai uros mutta urokset on yleensä kovempiluontoisia kun nartut, niin kuvittelin pääseväni näin koulutuksessa helpommalla. Nartut on myös sirompia, joka on joidenkin rotujen kohdalla kauniimpaa. Toisaalta, voisin hyvin ottaa rotevan welssi uroksen, oikein silmät sulaa näyttelykehien laidalla kun näkee jonkun komean wss uroksen..
  10. Onko koirasi unelmakoirasi?
    -Caro on mulle tosi rakas mutta pakko vastata ei. Unelmakoirassa ois paljon samaa kun Carossa mutta väritys olisi oudompi, esim blue merle. Toivoisin myös rohkeutta tilanteessa kun tilanteessa. Caroa en silti vaihtais mihinkään<3
  11. Milloin viimeksi tunsit onnistuneesi koirasi kanssa?
    -Eilen mätsäreissä. Oli kiva huomata että Caron tuomaripelkä oli häiventynyt vähän, kun oltiin töitä sen eteen vähän tehty.



Olen jälleen kerran vähän laiska, enkä jaksa keksiä kysymyksiä enkä haastaa ketään:(

torstai 2. toukokuuta 2013

Mätsärit ei mätsänny

Jooh, eli tänäään pyörähdettiin taas pentumätsäreissä. Caro on siis tosiaan jo yli vuoden mutta vähän niinkuin erikoisluvalla päästiin sisään, kun vasta pari viikkoa sitten täytti..
Suoraan sanottua tuomari oli ihan perseestä ja hänen asenteensa oli kutakuinkin "hoidetaan tämä nyt vaan äkkiä pois alta.." Positiivista oli se, ettei Caro hirveästi arastellut tuomaria.
Welssejä oli 4 paikalla ja kaikki lens kehästä ensimmäisen ku leppäkeihäs.. Ei tainnu tuomari tykätä spanieleista...


Rocbee Jimmy Dean 8kk

Caro 13kk

Caro nauhakehässä

Laitoin muuten eilen yhdelle kasvattajalle viestiä ja jos hyvin käy, niin pentu tulee jo tämän vuoden puolella mutta en pidä mitään kiirettä pennun suhteen, sillä Carossakin riittää vielä tekemistä mutta yhdistelmä olisi houkuttava. Rotua en vielä paljasta mutta viiden pisteen vihje; noutajatalutin liittyy rotuun enemmän tai vähemmän;)