tiistai 26. kesäkuuta 2012

26.6.2012

On se pressu vaan niin mielenkiintoinen asia!;)


Tämä video on jo vähän vanhempi mutta kyllä on perusasiat jo hallussa:) Maahankin menee jo käskystä, ei tarvitse enää laittaa kättä maahan..:)

Tänään käytiin Caron kanssa vähän riehumassa metsässä ja näytti pitävän siitä! Tosin kuvia oli hieman vaikea saada, kun C oli koko ajan jaloissa kiinni, tai siis seurasi minua ihan joka paikkaan. Caro on myös pureskellut tassujaan ja olen luullut niitä vain itikanpistoiksi. Tänään selvisi että muutkin pentueen pennut ovat pureskelleet tassuja ja rapsutelleet korvia, joten luulenpa että vehnällä on lusikka sopassa.. Tänään käytiin hakemassa Puuilosta Jahti&Vahti pentu ruokaa. (10kg säkki 30.90e) Toivottavasti tämä uusi ruoka maistuu Carolle (ja luulen että maistuu koska ei ole vielä mistään tähänkään asti kieltäytynyt;)) Nyt ei oo oikeestaan muuta kerrottavaa hirveemmin, tai ei ainakaan tuu mitään päähän.. Tässä kovasti odotellaan Kuopioon mätsäreitä heinäkuun lopulle ja siitä eteenpäin, että päästäis kehään;)





aika menee muuten tosi nopeesti, Caro on ollu meillä kohta jo kolme viikkoa ja ensimmäiset rokotuksetkin lähestyy!! Varasimme rokotuspäivän 10.7.!


lauantai 23. kesäkuuta 2012

10 viikkoa!

Mun suunnitelmat kirjottamisesta tänne on siirtyny parista päivästä viikkoon! Hups..  Nyt ku ollaan Caron kaa ruvettu kulkemaan enemmän tuolla "ihmisten ilmoilla", niin kyllä kuulee selän takaa supituksia "voi, kun on söpö!" Ja niinhän se onkin! mm. viime viikolla olimme kävelemessä yhden kentän halki, kun kaksi lapsiperhettä ryntää paikalle huutaen "anteeksi, saataisko me vähän silittää tuota pentua!?"ja tänään jätskikiskalla myyjä halusi ihastella tätä "englanninspringerspanielia" -hän oli siis varma, että Caro on ess, eikä wss!
Caron kanssa opettelemme edelleen samoja juttuja. Tassu lienee uusin käsky, tosin tämän C oppi ihan hetkessä!
En muista, että kerroinko joskus aikaisemmassa postauksessa epäilystäni virtsatientulehduksesta. Noh, päätin nyt kumminkin varata ajan eläinlääkärille, että saadaan varmuus. Maanantaiksi saatiin vasta aika mutta ainakin vielä Caro on pärjäillyt hyvin, välillä jopa tuntuu, että koko mahdollinen tulehdus olisi poissa.
Hihnassa kulkeminen sujuu paikoittain todella hienosti! Jos pieniä pelkotilanteita ja hepuleita ei lasketa niin ...se menee täydellisesti! Caro hakee välillä jopa kontaktia minuun.
Tänään muuten kävimme mummolassa Pielavedellä. Siellä oli setäni perhe Vilho-koiran kanssa. Vilho on 2-vuotias chiauhua-toyvillakoira mix. Caro näytti kyllä niin jättiläiseltä sen vieressä! Vilho on hieman ujompi tapaus. Caro olisi koko ajan halunnut leikkiä Vilhon kanssa mutta Vilho ahistui ja meni koko ajan piiloon. Emme siis Vilhostakaan saaneet leikkikaveria. Nyt olisi siis hakusessa Carolle leikkikaveria Kuopion alueelta, kaikenlaiset koirat käy, kunhan osaa käyttäytyä!!;) 
Hmm.. Ainiin, Caro pääsi eilen myös veneilemään, kun kävimme Rauhalahdessa katsomassa Juhannus kokkoa!:)

Hyvää Juhannusta kaikille!!


















Vilho



sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

9 viikkoa

Hmm... Nyt en kyllä keksi yhtään mistä kirjottelisin! No alotetaan vaikka sillä että C oppi pissakäskyn ja oon niin ylpee siitä, koska nyt pissitys on niin paljon helpompaa! Nyt ei oo enää vahinkojakaa tullu niin paljon. Yöllä se oli tehny yhen pissin ja arvatkaa vaan, kun minä yölllä herään vessaan niin enkös vaan lätsäytä jalalla siihen pissin päälle<3 oi sitä tunnetta! Noh, sitten aamulla kävimme kuuden aikaan reippaasti pissillä ja kymmenen aikaan äiti tuli sitten herättelemään meitä ja Carohan päätti tehdä ilopissin sohvalle:) kiva! Muita pissejä ei tänään ookkaa sitte tullu sisälle. Caro on kyllä niin mahtava! Aamulla kun herään ja laitan jalat alas sängystä niin se tulee heti siihen nuolemaan ja hyppimään, sitten Caro tietää jo sen, että kun olemme käyny aamupisulla, niin minä menen aina "viihdehuoneeseen", niin C on oppinut nyt sen, että heti kun tulemme ulkoa niin C ryntää odottamaan minua viihdehuoneen ovelle!

 Ollaan myös jatkettu reenailua tosi kovasti. C on äkänny jo seisomisen jotenkin, joten yritettiin seisottaa sitä vapaasti ja tosi hyvin tyttö kyllä seisoi!!
ja tämä on muuten 9 viikkois kuva!:)
 Perusasennonkin se on tajunnut. Se tietää siis sen että kun se viedään sivulle, niin sen kuuluu istahtaa. Se ottaa myös kontaktin tässä liikkeessä.
Luoksetulokin toimii aina ja aina vain paremmin!












Tässä Caro tänään!


Leikkimisen jälkeen se oli niin väsynyt, että meinasi oikeasti nukahtaa "pystyyn"


Tässä Caro nauttii ruohosta, sitä kun meidän pihassa ei vielä niin kamalasti ole!;)
                                     

Jazi-Whippet ja Caro leikkimässä



kolmikko:)




Malli!:)

Tässä pikkuhiljaa ruvetaan varailemaan pentukurssille paikkaa!;)

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Proud of my puppy

perusasento
Kylläpä pikkuiset oppivat nopeaa!:) Ja mulla meni vähän omat alkuperäiset suunnitelmat pieleen :D Mietin joskus muutama kuukausi sitten, että kun  saan koiranpennun, niin opetan sille käskyn kerrallaan. Nyt oon jotenki innostunu tästä kouluttamisesta ja oon ruvennu yhistelee jo vähän kaikkia kaikkeen:D Tottakai meen silti Caron mukaan ja jos näyttää ettei se pysy mukana nii sitte hidastetaa. Mutta nyt ollaan harjoteltu jo perusasentoo ja se näyttää tältä. 

Sittte myös oon ruvennu tekee sillee, että yhistän katso -käskyn melkei jokaiseen käskyyn. Eli jos haluun Caron vaikka istuvan, tai menevän maahan, niin sanon ensin "Caro katso" ja sitten vasta käsky "istu" tai "maa". Tällöin saan kontaktia hyvin koiraan ja tiedän, että koira keskittyy minuun.

Luoksetuloa ollaan harjoiteltu myös kovasti ja sekin alkaa toimia ihan hyvin. Luoksetulo ei ole  vielä mikään kovin napakka mutta kumminkin saan koiran tulemaan luokse, mikäli ei ole hirveästi häiriötä ympärillä.  Tässä videon pätkää eiliseltä:



Caro, tänne!











 Äsken leikin Caron kanssa pallolla ja sain idean eilisistä leikeistä, että Carohan eilen haki pallon, niin tekisikö se sen nyt uudestaan? Vingutin palloa ensin Caron huomion saamiseksi ja sitten laitoin pallon menemään. Caro lähti pallon perään, toi sen minulle ja pudotti pallon eteeni. Vau, mikä koira! Olin niin yllättynyt, että se oli niin innoissaan siitä!:D Sitten heitin vielä muutaman kerran ja rupesin sanomaan pallon heitettyä "hae". Ja tähänkin tietysti lisäsin ennen pallon heittoa "Caro, katso"












Eilen harjoteltiin myös Caron ja kaverin kanssa
seisomista!
Kaveri toimi "handlerina" ja minä kuvaajana. 
Annoin hänelle vapaat kädet koska onhan hän sentään enempi tietoinen welssi ihminen :D
Caro seisoi alku vääntelyiden jälkeen tosi hienosti. Nyt tänään koitin itse myös seisottaa ja sain kuin sainkin sen seisomaan (melkein) yhtä nätisti kun kaverini sai eilen. On se vaan oikeasti hieno pentu!:)


Vielä on paljon harjoittelemisen varaa kumminkin minulla ja koiralla tuossa esittämisessä. Koira saisi pysyä hieman pidempään aloillaan ja minä saisin oppia esittämään sen oikein ja olemaan kärsivällinen! :D Seuraava askel onkin sitten se kehässä juokseminen.






Eilen Caro myös tapasi ensimmäisen "ulkopuolisen koiran". Aluksi tyttö vähän jännitti mutta loppujen lopuksi uskalsi mennä tutustumaan Siraan ja taisi tuo vähän Jaziakin haistaa (whippet).








lopuksi hieman tämmöisiä random kuvia:D






sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

yöt 1 ja 2

Ensimmäinen yö:
Caro herätti minut varmasti kolme kertaa yöllä:D Tosin tyttö rauhoittui aina kun laitoin kättä lähemmäs sitä. Aamulla löytyi yksi lätäkkö sisältä ja kun heräsin niin Caro teki toisenkin lätäkön. Nukuimme Caron kanssa 22-06:30 eli ihan pitkät yöunet saatiin :D

Toinen yö:
Caro nukkui jo paremmin. Herätti minut kerran yöllä mutta rauhoittui taas kun vein kättä lähemmäs. Aamulla ei löytynyt lätäköitä lattialta ja aamulla myös tyttö pyysi päästä pissille. Sisälle tultua leikin sen kanssa vähän aikaa kunnes se suorastaan ryntäsi ovelle ja vingahti. Päästin sen ulos ja Caro tekikin kakat pihalle. Hyvin on oppint tyttönen sisäsiisteyden alkeet!:) Unen pituus oli yhtä pitkä kuin edellisenä yönä:)

Eilen meillä kävi vieraita. Pimun (joka on siis hoitokoirani ja myös welssi..) omistajaperhe tuli käymään ja toi Carolle myös lahjoja! Caro sai varmasti ainakin neljä erilaista pehmolelua sekä narupallon ja jonkunlaisen köysilelun. Perheen nuorimmainen poika alkoi miltei heti leikkiä Caron kanssa ja Carohan innostui ihan kunnolla. Häntä viuhuten se juoksi taloa ympäri mutta ääntäkään se ei päästänyt! He toivat myös minulle kortteja "Onnea Carosta!"
Illalla Caro olikin sitten jo aika väsynyt  mutta leikitin sitä silti semmoisella vinkulelulla! Tyttö hurjistui taas ihan kamalasti ja kun se sai otteen lelusta niin kyllä alkoi hirmu raateleminen:D Caro näköjään pitää kimeistä äänistä, sillä myös vihellys saa tämän huomion ihan täysin.

Aloitin Carolle käskyjen opettamisen jo eilen. Se onkin jo oppinut käskyt Ei ja tänne! Minusta tuntuu kyllä myös että se on alkanut ymmärtää alas -käskyn merkityksen.  Tänne käsky on vielä kovin hataralla pohjalla mutta kumminkin se tekee sen hyvin tuon ikäiseksi pennuksi. Jos on yhtään häiriötä niin ei tule luokse mutta esim. sisällä kun huudan "Caro, Tänne!" niin tulee kyllä luokse. Ei -käskyn se ymmärtää hyvin. Jos se tekee jotain luvatonta sanon vaan kerran "Caro, ei" niin lopettaa tekemisen samantien ja tulee minua kohti.
Ruokaillessa osaa pyytää ruokaa. Jos minulla on ruoka kuppi kädessä, niin napsahtaa istumaan ja osaa jopa vähän odottaa jo "saa ottaa" -käskyä.
Pantaharjoittelukin on käynnissä sekä eilen kävelytin sitä pikku pätkän hihnassa tässä kotipihalla. Aluksi Caro oli vähän sitä mieltä, että tähän en suostu mutta kyllä se lopuksi käveli jo aika normaalisti.

Tämän päivän suunnitelma on harjoittaa vielä tänne -käskyä sekä istu.





Osataan ottaa jo rennosti;)





Iskän kanssa vähän leikkiä


Caro meni niin lujaa että jalat lähti alta ja kiepsähti selälleen x)


tänne! -käsky 

Moi oon Caro ja mulla on pitkät jalat!:)

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Jipiai Jee!

Nyt on pentu kotona! Matka meni loistavasti, Caro nukkui sikeästi koko matkan. Kotiin päästyä tutkittiin ensin rauhassa vähän taloa ja tarjosin ruokaa. Ruokaa maisteli vähän, muttei syönyt kokonaan. Tämän jälkeen näytin vähän lelutarjontaa ja Caro löysikin itselleen pehmolelun, jota retuttaa. Peili kummastuttaa neitiä kovasti ja viettääkin sen edessä paljon aikaa (oikea leidi;)) Ulkona olemme käynyt nyt pari kertaa ja visusti kannoilla on pysynyt:D
Automatkalla..


kotipihassa:)


perjantai 8. kesäkuuta 2012

pentupentupentuuuu?

Haah, päätin vielä palailla ennen huomista kuvien kera!


Koiraportti on kiinnittämättä vielä. Tosin olemme päätymässä iskän kanssa hieman eri ratkaisuun kuin tämä portti, sillä tämä osoittautuikin hieman vaikeammaksi tapaukseksi:D

Ruoka- ja juomakuppi vielä tyhjillään;)

Petikin odottelee vielä tuhisevaa karvakasaa..



Leluissa olen säästellyt ja olen pyrkinyt hankkimaan vain niitä kestävän oloisia leluja :D

talouspaperia löytyy vahinkojen varalta sekä kakkapusseja, tietysti!





Matot käärin tänään pois alakerrasta.



Mustin ja Mirrin harjoittelija suositteli minulle näitä, joten päätin nyt sitten testata !

Myös alakerran oven etunen on vuorattu sanomalehdillä

....eli siis voisi sanoa että kaikki on pentua vaille valmista!;) Huomista odotellessa;)